Robinzonsko čolnarjenje

Robinzonsko čolnarjenje po Kolpi - najmanj 3 dni čolnarite in spite v naravi

O robinzonskem čolnarjenju govorimo takrat, ko se po reki spustimo za dva ali več dni in med tem vse življenjske potrebe opravljamo v naravi (spanje, prehranjevanje, toaleta,…).


Ko se odpravimo na več dnevno čolnarjenje, moramo s seboj imeti primerno opremo. Poleg opreme, ki jo dobite pri nas (čoln, veslo, vodotesen sod, rešilni jopič, čelada, neoprenska obleka in čevlji), morate s seboj prinesti še šotor, spalko, hrano, dovolj tekočine, vžigalnik ali vžigalice, da si ob večeru zakurite ogenj, nož, oblačila ter obutev.

 

Ob odhodu pa pri nas prejmete še vse informacije o primernih mestih za spanje ter nasvete, kako prečkati brzice. Vsekakor pa ves čas bivanja v naravi pazite na red in čistočo – smeti ne sodijo v naravo.

TV video z intervjuji čolnark in čolnarjev: kako izgleda čolnarjenje po Kolpi s piknikom (njami 🙂

Lahko se zapletete v pogovor z domačini, ki vas povabijo na kakšno kavo in kapljico… Kdo ve ?

Takole pa približno poteka 3-dnevno Robinzonsko čolnarjenje po Kolpi:

 

  • 1. dan po prihodu v Radence pod Starim trgom pakirate prtljago v čolne. Na start greste z organiziranim prevozom (Osilnica-39 km nad Radenci proti toku Kolpe), potem pa …robinzonsko čolnarjenje, postavitev šotorov,…
  • 2. dan – zajtrk, pospravljanje, čolnarjenje,… uživanje… itd. … uživanje, kopanje, ribolov, priprava večerje,…itd. … uživanje …
  • 3.dan zadnji dan – prevoz nazaj na zbirno mesto v Radence pod Starim trgom ob Kolpi… potem ali povratek domov… ali še eno noč v šotorih ob sadovnjaku ob Kolpi… potem pa šele drugo jutro povratek v stvarnost.

Pod šotorom ali kako drugače. (Šotor lahko namreč postavite na več mestih ob reki. Ne le v urejenih kampih. Ampak prosim, tudi na čistočo ne pozabite…:-)

Rezerviraj si avanturo