Čolnarjenje po Kolpi

Čolnarjenje po reki Kolpi

Najbolj priljubljena aktivnost pri nas pa je zagotovo čolnarjenje po Kolpi. Zakaj? Preprosto zato, ker lahko z dobro družbo ob lepem vremenu uživaš na Kolpi ves dan. Čolnarjenje ni časovno omejeno in je primerno za vse generacije, kot tudi za vaše kosmatince. Izbiraš lahko med različnimi dolžinami spusta. Pri nas dobiš vso potrebno opremo (rešilni jopič, čelada) in nasvete za varen spust. S seboj morate imeti kopalke, sončno kremo, brisačo, obutev za v vodo (teve, crocsi, stare superge), dovolj tekočine, kakšen prigrizek ter veliko dobre volje – zvočnik z glasno glasbo pa raje pustite doma.

Vsekakor pa vedno pazite na red in čistočo – smeti ne sodijo v naravo. Kolpa je mirna reka in se v poletnih mesecih segreje tudi do 25 stopinj.

Kako poteka čolnarjenje pri nas?

Pridete k nam v outdoor center v Radence ob Kolpi, kjer pustite svoj avto in se zglasite na recepciji – tam opravite formalni del. Po tem vam damo vodotesen sod v katerega date stvari, ki jih boste vzeli s seboj na vodo. Opremimo vas z rešilnim jopičem in čelado ter neoprenskimi čevlji, če nimate svojih. V primeru slabega vremena, pa vsak udeleženec dobi tudi neoprensko obleko in vetrovko.

 

Z našimi kombiji vas peljemo na štart in vas opremimo z informacijami. Od tam naprej pa greste sami. Vmes se lahko ustavite, pojeste kosilo, se kopate in se počasi spuščate proti cilju. Ko prispete na cilj vso opremo vrnete k recepciji. Po končanem čolnarjenju imate na voljo tuše, sanitarije in garderobe, kjer se lahko uredite.

 

Vsi naši gosti imajo na voljo brezplačno uporabo piknik prostora z vso infrastrukturo (mize, klopi, žari, hladilniki, letno kuhinjo), odbojkarsko in nogometno igrišče, fitnes na prostem ter igrala.

Aktivnost je primerna za šolske skupine, team building, podjetja, družine – skratka za vse, ki si želijo dan preživeti aktivno s Kolpa adventures.

Rezerviraj si avanturo