Izlet po dolini Kolpe

Izleti po dolini Kolpe

Podobno kot čolnarjenje po Kolpi so tudi izleti po dolini Kolpe primerni tako za tiste, ki pogrešate adrenalinska doživetja (gorske kolesarke in kolesarji), kot tudi za družine in otroke. Ob gornjem toku reke Kolpe se namreč vije asfaltirana neprometna cesta, katere odcepi vas pripeljejo tudi do razgledniških točk v okolici (Radenska stena, Sodevska stena, Kojzice).

S kolesom ali peš po urejenih označenih poteh ob Kolpi

Priporočamo naslednje pohodniške oziroma kolesarske poti:

 

V bližini Radencev ob Kolpi, torej v zgornjem toku reke Kolpe, je po kanjonu Kolpe speljana peš pot od Radencev do Damlja. Pot poteka neposredno ob Kolpi v dolžini 10,5 km, in je primerna tudi za gorsko kolesarjenje, z gorskim kolesom (tudi s trekking kolesom bi šlo) je prevozna v celotni dolžini , razen morda ob prečkanju manjšega potočka, kjer je treba kolo zaradi mostička in stopnic “razjahati”. Opis omenjene poti s slikami in zemljevidom trase najdete na tej povezavi .

Ko smo že pri kolesarjenju – za tiste kolesarke in kolesarje, ki ne morete brez hribov, so Radenci dobro izhodišče – povzpnete se lahko na najvišji vrh na tem koncu Kolpe – Kozice, od koder seže prekrasen razgled na vas Dol in kanjon Kolpe. Spodaj je priložen zemljevid krožne kolesarske poti od Kočevja do doline Kolpe.