Kolpa - čolnarjenje po Kolpi  -

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja v zvezi s čolnarjenjem po Kolpi

 

Rezervirajte tu čolne za spust po Kolpi pri Tine&Co. in si zagotovite brezplačen prevoz s pravočasno oskrbo

 

Praviloma se dobimo kar v Radencih ob Kolpi pri campu, kjer so spravljeni tudi čolni. Od tam se odpravimo na mesto spusta. Čolne peljemo na start mi in jih tudi pridemo iskat na konec spusta. Lahko pa startate kar v Radencih in se spustite do Damlja. Tak spust traja od 3-5 ur in poteka po kanjonu, kjer ni ob vodi niti ceste. Za zemljevid kako do Radencev pa prosim, kliknite tu.

Na start spusta odpeljemo tako čolne kot tudi vas mi - s temle kombijem. Ali pa katerim drugim. Kadar je čolnov več, pripnemo zadaj še prikolico in stvar je urejena. Strošek prevoza je vključen v ceno.

 

 

 

 

Ne, le pokličete nas, ko končate s spustom. Mobilne telefone ima danes že skorajda vsak. Lahko pa se dogovorimo tudi za uro. Po končanem spustu odpeljemo v Radence čolne ravno tako mi.

Odvisno od pretoka Kolpa, vaše fizične pripravljenosti in razdalje. Pri višini Kolpe od 65 do 80 cm, ko je primerna za čolnarjenje, računajte na 3-5 ur spusta - odvisno od kraja in dolžine, ki jo izberete. Pri raftanju gre vsa zadeva precej hitreje - tudi do 3x hitreje ali še več.

Na enodnevnem spustu tipično prečkate (odvisno spet od razdalje) od 5 pa tja do 10 jezov. Kaj vas čaka na njih ? Ob ugodnih razmerah več zabave, sicer pa nič posebnega. Izstopite iz čolna in ga spustite s pomočjo vrvi. Pa saj jezovi tako in tako niso visoki.

Na vrh strani ^

Le na par delih, kakršen je ta v zgornjem toku med Bilpo in Radenci pri Grglju (>>> na sliki desno) so nekoliko ožja grla, kjer voda pospeši .

Ni nič posebnega. Na začetku je le pomembno, da pravilno usmerite čoln in ga prepustite toku.

Če ga pravilno ne usmerite ? Potem se verjetno prevrnete. :-) Ampak na začetku je voda le do kolen. Torej res nič pretresljivega. Malo mokrote. No, ampak kljub temu bodite malo bolj pozorni. Saj če se prevrne čoln, potem plavamo ne le mi, ampak tudi sodi. Sledi lovljenje vsega kar plava in ne.

Na sliki levo je posneta ista brzica z istega mesta, toda od spodaj navzgor. Na začetku pri skali je vidna plitkost vode. Tu čoln le obrnite v smeri toka in vse bo šlo kot po maslu.

Ta brzica je del ture v zgornjem toku Kolpe nad Radenci. Možna tura: Bilpa (ali Grgelj) - Laze - Dol - Prelesje - Radenci

 

 

Na vrh strani ^

Pravzaprav kjerkoli. Je pa veliko odvisno od višine vode, ki je v najvišjem toku poleti dostikrat prenizka (Osilnica in nekoliko nižje). Tudi konec spusta ni pomemben. Prekinete ga lahko kjerkoli.

Kadar je višina vode v Radencih vsaj 65 cm. Za trenuten vodostaj in temperaturo, prosim, kliknite tu.

Kadar je višina vode v Radencih vsaj 90 cm. Še bolje pa tedaj, ko je višina vsaj 120 cm. Za trenuten vodostaj in temperaturo, prosim, kliknite tu.


Na vrh strani ^

Rezervirajte tu čolne za spust po Kolpi pri Tine&Co. in si zagotovite brezplačen prevoz s pravočasno oskrbo


Naslovnica ] Aktivnosti ob Kolpi ] Kanu kamp Radenci ob Kolpi ] Fotogalerija ] Temperatura Kolpe ] Rafting na Kolpi ] Robinzonsko čolnarjenje ] Kanu ali Avantura ? ] Prenočišča ob Kolpi ] Ideja za izlet ] Najlepši del Kolpe ] Organizirani pohod ob Kolpi ] Ekološki spust po Kolpi ] Dolina in grad Kostel ] Rafting splošno - FAQ ] Kako in kje do Kolpe ? ] [ Pogosta vprašanja ] Cenik za čolnarje ] NJIVENSKI - Turistična kmetija ] Rezervacije ]

Tine & Co. d.o.o., podjetje za šport, turizem in rekreacijo
Gorenji Radenci 30,
8342 Stari trg/Kolpi
tel. 041 518 536 (Tine), 051 205 159 (Andreja),
01 8943 780, ki je tudi fax.!

Za rezervacije in dodatne informacije, pišite, prosim, na:
info@kolpa-adventures.com ali pa pokličite na gornje številke !

 

>