Aktivnosti ob in na reki Kolpi


Tine & Co. d.o.o., podjetje za šport, turizem in rekreacijo

Gorenji Radenci 30
8342 Stari trg/Kolpi

tel. 041 518 536 (Tine),
051 205 159 (Andreja)
tel. (fax) 01 8943 780

Email:info@kolpa-adventures.comAktivnosti ob in na Kolpi - od plavanja do kolesarjenja, čolnarjenja, raftinga...

...in še ni konec:

  • SUP-anje
  • odbojka na mivki
  • lov in ribolov
  • pohodništvo
  • lokostrelstvo
  • hoja po vrvi

Brez plavanja v Kolpi skorajda ne gre - Kolpa je najtoplejša slovenska reka, temperatura Kolpe se povzpne v spodnjem toku poleti tudi do 30°C (!) .  Kar je za ohladitev resda že preveč, je pa voda zelo čista (vir ARSO - ocena čistoče vode na kopališčih na Kolpi). 

Kopate se lahko skorajda kjerkoli, zelo zanimiva varianta za kopanje je tista, ko najamete z družbo čoln:

hrano in pijačo imate varno shranjeno s seboj v sodih na čolnih,  tako da si lahko vzamete za užitek ves dan, med spustom pa se ustavljate  na otočkih, zgrajenih  iz gladkega belega proda ter uživate ob šumenju jezov (npr.  v kraju Radenci, Dol, Laze).

Tudi za kolesarjenje je teren super: na krajevnih cestah ni prometa - vozite se vseskozi ob Kolpi ali po terenu nad Kolpo (odsek Radenci - Damelj - Vinica) z veliko sence, ceste so večinoma asfaltirane, razgledi na okoliške gozdove so fantastični.

Čolnarjenje po Kolpi je posebno poglavje, na tem mestu naj omenimo le, da reka ni nevarna (ampak nikoli ne pozabite, da je voda pač voda, vedno bodite previdni), postane pa adrenalinska po deževju, ko postane rafting na Kolpi odlična avantura (sicer je Kolpa bolj primerna za čolnarjenje in ne rafting, ravno nasprotno od Soče)

SUP-anje je nova zvrst rekreacije. V Kanu kampu v Radencih ob Kolpi lahko najamete SUP za popestritev poletnega kopanja in se prevažate s SUP-om naokoli po mirni gladini nad jezom ob kampu.

Odbojko na mivki lahko igrate v Kanu kampu Radenci. Ob cesti do tja, če se pripeljete mimo vasi Prelesje, kjer si lahko privoščite tudi odlične postrvi, boste opzili še eno igrišče pri turizmu Kapš.

Ribolov na Kolpi - V Kolpi najdete pisano ribjo druščino: podusti, klene, mrene, platnice, ogrce, some, šarenke, potočne postrvi, sulci, lipane, zelenike, pisance. največ različnih ribjih vrst v Kolpi se pojavlja od vasi Dečine do mesta Metlike.  Dnevna ribolovna dovolilnica se nanaša samo na enega od revirjev, na njej pa lahko najdete vse potrebne podatke o dovoljenem ribolovu, o vabah, količini, dovoljenega dnevnega ulova, varstvenih dobah in najmanjših merah določenih ribjih vrst.

Z lokostrelstvom si lahko še dodatno skrajšate dopustnniške dni na Kolpi. Tudi to opremo lahko najamete v Kanu kampu v Radencih. In če vam to ni dovolj, trenirate ravnotežje na napeti vrvi.